Η toxicή ερωτική εξάρτηση της Μαρίας Νεραντζάκη


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Το «Toxic» αφορά μία «τοξική» ερωτική εξάρτηση, η οποία έχει έντονα τα στοιχεία της ψύχωσης, της ερωτικής επιθυμίας και του χάους. Η συγκεκριμένη χορογραφία, εμπνευσμένη από αυτά τα στοιχεία, έχει δημιουργηθεί και εκτελεστεί με βάση την αντίθεση, τον μινιμαλισμό και τη μουσικότητα.

Το στοιχείο της αντίθεσης αρχικά, έγκειται στον συνδυασμό της συγκεκριμένης ροκ έκδοσης και τον στίχο, με την κινησιολογική τεχνική κλασικού μπαλέτου. Ο μινιμαλισμός, έχει να κάνει με το concept «Less is more» που χρησιμοποιείται στις (βελγικής επιρροής) χορογραφίες μου καθώς και με την έμφαση που ήθελα να δώσω στον στίχο.

Σε συνδυασμό επομένως με τη χορογραφία, έγινε μία προσπάθεια μετάφρασης μέσω του λιτού σκηνικού, λευκών φώτων, μαύρης ενδυμασίας, ασπρόμαυρων εφέ. Η μουσικότητα τέλος, αφορά μία από τις βασικότερες προσωπικές μου αρχές στη δημιουργία μιας χορογραφίας και έχει να κάνει με την ακριβή μετάφραση της μουσικής σε κίνηση.

Χορογραφία και Χορός: Μαρία Νεραντζάκη
Μουσική: Rumer Willis – Toxic
Video Shooting & Editing: Αλέξανδρος Γιάκας
Παραγωγή: Zodiac | Creative Arts Productions (www.zodiac-arts.com)
Χώρος / Σκηνή: GC de Lijsterbes Theater, Kraainem, Belgium

Η Μαρία Νεραντζάκη είναι χορεύτρια, χορογράφος και performer. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη Δεκέμβριο του 1986 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες. Η μύησή της στην τέχνη του χορού ξεκίνησε το 1990 – 1998 με κλασικό μπαλέτο και παράλληλα από το 1994 με modern jazz.

Το 1998, ξεκίνησε η εκπαίδευσή της στην υποκριτική, ενώ συγχρόνως παρακολουθούσε μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών (Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών) και oriental με διακεκριμένους χορευτές, μέχρι το 2006. Το 2006 ξεκίνησε την επαγγελματική της κατάρτιση στους Latin και Ballroom χορούς στη Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησε το 2008.

Από το 2009 – 2011 συμμετείχε σε διεθνής αγώνες χορού αναγνωρισμένους από την ΕΧΟΕ κατακτώντας τρεις διακρίσεις, ενώ από το 2010 εργάστηκε η ίδια ως προπονήτρια σε αγωνιστικές ομάδες χορού. Το 2013 – 2014, έλαβε υποτροφία σε πρόγραμμα εκπαίδευσης για χορογράφους και χορευτές («Approches de la danse») από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (Université Libre de Bruxelles), ενώ από το 2013-2016 συνέχισε την εκπαίδευσή της στο κλασικό μπαλέτο και το σύγχρονο σε Ακαδημία χορού και μουσικής στις Βρυξέλλες. Από το 2013 έως και σήμερα, παρακολούθησε σεμινάρια χορού και χορογραφίας με παγκοσμίως εγκεκριμένους χορογράφους στη Γαλλία και το Βέλγιο.

Το 2015 -2016 παρακολούθησε σεμινάρια υποκριτικής και κινηματογράφου με τον Πέτρο Σεβαστίκογλου (Εθνικό θέατρο, Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος) καθώς και θεατρικής κινησιολογίας και χορογραφίας με την Amalia Bennett (Εθνικό θέατρο, Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος).

Ως χορεύτρια κλασικού μπαλέτου, έζησε την πρώτη της εμπειρία σε θεατρική σκηνή το 1995 στα «Μερκούρια» στην Ελλάδα και ως ηθοποιός το 1998 στο Βέλγιο. Από τότε, συμμετέχει ανελλιπώς σε παραστάσεις και έργα χορού και υποκριτικής.
Το 2012 – 2013 εργάστηκε στην Rock Opera «Alexander» του Κωνσταντίνου Αθυρίδη ως χορεύτρια και ηθοποιός και το 2014 – 2016 στις παραστάσεις μπαλέτου «Midnight Inferno» (2014), «Gluck» (2015), «Midnight Inferno» (2015), «The Unicorn» (2016) του Jeroen Baeyens.

Ως χοροδιδάσκαλος και χορογράφος, εργάστηκε σε σχολές χορού από το 2008 – 2013 στη Θεσσαλονίκη και από το 2013 – 2016 στις Βρυξέλλες. Έχει χορογραφίσει μεταξύ άλλων τρία videoclips σε Ελλάδα και Βέλγιο («Cruisin’ for Bruisin’ – Breathless – 2012 «, «Satisfaction – Trance Latino – 2013», «Going home – Yoko Syndrome – 2014») και δύο θεατρικές παραστάσεις στο Βέλγιο («Ο Άστεγος του ουρανού» του Γιάννη Οικονομίδη – 2015, «Το μαγικό βιολί» της Μαριβίτας Γραμματικάκη – 2016).

Από το 2014 έως και σήμερα, διατηρεί τη δικιά της ομάδα μπαλέτου (Après nous le Déluge) στην οποία εργάζεται ως χορεύτρια και χορογράφος.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού