Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας» στο Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας από τους λίγους Νεοέλληνες συγγραφείς που καταπιάστηκε με τα περισσότερα λογοτεχνικά είδη: μυθιστόρημα, ποίηση, θέατρο, φιλοσοφικό δοκίμιο. Ίσως λιγότερο γνωστή είναι η ενασχόλησή του με την ταξιδιωτική λογοτεχνία.

Από το 1907 μέχρι και το τέλος της ζωής του ταξίδεψε στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, τον Καύκασο, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Σοβιετική Ένωση, την Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή, την Κύπρο, την Ισπανία, την Αίγυπτο και το Σινά, την Τσεχοσλοβακία, την Ιαπωνία και την Κίνα, την Αγγλία, την Ολλανδία και αλλού.

Τα πρώτα του ταξίδια τα πραγματοποίησε με την ιδιότητα του ανταποκριτή αθηναϊκών εφημερίδων και τα κείμενα των ανταποκρίσεών του σε αυτές τις χώρες αποτέλεσαν το υλικό για πέντε τόμους με τον γενικό τίτλο Ταξιδεύοντας.

Για την ανάδειξη αυτών των ταξιδιωτικών κειμένων αλλά και για να γνωρίσουμε μέσα από τη δική του ματιά τις χώρες και τους πολιτισμούς που τον συγκίνησαν και τον ενέπνευσαν, το Μουσείο Καζαντζάκη ξεκινά να «χτίζει» μια ετήσια γιορτή με τον ίδιο γενικό τίτλο… «Ταξιδεύοντας».

Πληροφορίες
ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
Μυρτιά 70100, Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων
Ηράκλειο Κρήτης
Τηλ.: 2810 741689, Fax: 2810 742232
E-mail: info@kazantzaki.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού