Έπειτα από δύο μήνες sold out στο Μπρόντγουεϊ, το μιούζικαλ που έγραψε οDavid Bowie πριν από το θάνατό του, θα ανέβει στο Λονδίνο από τις 25 Οκτωβρίου 2016 και για τρεις μήνες. Το μιούζικαλ «Lazarus» φέρει το ίδιο όνομα με το πρώτο κομμάτι από το 25ο και τελευταίο του άλμπουμ, «Blackstar» και το συνυπογράφει μαζί με τον Enda Walsh. Η σκηνοθεσία είναι του Ivo van Hove.

Αντλεί έμπνευση από το «The Man Who Fell to earth», ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Walter Travis που το 1976 είχε ήδη γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον David Bowie και δικές του μουσικές, γραμμένες αποκλειστικά για το φιλμ.

Ο Michael C Hall ως «Λάζαρος» (φωτογραφία: Jan Versweyveld)

Ο Michael C Hall ως «Λάζαρος» (φωτογραφία: Jan Versweyveld)

Στο ρόλο του μόνου ανθρώπου που έχει απομείνει στην γη και δεν μπορεί να πεθάνει μέχρι να έρθει κάποιος άλλος που θα τον απελευθερώσει, εμφανίζεται τώρα ο Michael C. Hall, γνωστός μας από το “Six Feet Under”, αλλά και το “Dexter”. Το έργο είναι γεμάτο από αγαπημένα κομμάτια του Bowie, όπως τα Changes, All the Young Dudes, Heroes, Life on Mars, The Man Who Sold the World.

Στην πρεμιέρα αυτού του μιούζικαλ, στις 7 Ιανουαρίου 2016 στη Νέα Υόρκη, έμελλε να είναι και η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Bowie. Είχε μάλιστα λιποθυμήσει στα παρασκήνια, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Ivo van Hove. «Με τον “Λάζαρο” είναι ξεκάθαρο, κατά την άποψή μου, πως ο Bowie ήθελε να οργανώσει τον δικό του θάνατο» είχε δηλώσει τότε ο σκηνοθέτης για τον θάνατο του Bowie στις 8 Ιανουαρίου 2016, έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο.

«Το έργο ξεκινά με τη φράση: «Κοίτα, είμαι στον ουρανό» και γράφτηκε με σαφή την παρουσία του κατεπείγοντος», πρόσθεσε ο Φλαμανδός σκηνοθέτης, ένας από τους τελευταίους συνεργάτες αυτού του ροκ θρύλου.

 

Info: David Bowie “Lazarus” | King’s Cross Theatre, Λονδίνο| 25 Οκτωβρίου 2016 έως 22 Ιανουαρίου 2017