ΤΟ ΚΜΣΤ υποδέχεται το περιοδικό «Ρωσική τέχνη» στην Μονή Λαζαριστών


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης υποδέχεται το Φιλανθρωπικό ίδρυμα Πάβελ Τρετιακόφ, την Τρίτη 14 Ιουνίου, στο ΚΜΣΤ, στη Μονή Λαζαριστών, στις 17:00, με αφορμή την παρουσίαση του αφιερωματικού τεύχους με θέμα «Η Ρωσία και η Ελλάδα. Διάλογος των πολιτισμών», στο πλαίσιο των δράσεων για το έτος Ελλάδας Ρωσίας.

Το περιοδικό «Ρωσική Τέχνη» είναι από τα παλαιότερα περιοδικά στη Ρωσία, καλύπτοντας θέματα που έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό. Στο εν λόγω αφιερωματικό τεύχος γίνεται μια ευρεία και διαχρονική παρουσίαση του πολιτισμού των δύο χωρών, με μια επιλογή θεμάτων, μεταξύ των οποίων και η συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο πρέσβης κ. Τάσος Κριεκούκης, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη, Αλεξέι Ποπώβ και η διευθύντρια του ΚΜΣΤ, Μαρία Τσαντσάνογλου.

Θα υπάρξει διερμηνεία, ρωσικά-ελληνικά. Θα ακολουθήσει συναυλία με κομμάτια Ελλήνων και Ρώσων συνθετών σε κλασική κιθάρα, από τον μουσικό Εμμανουήλ Μυριάγκο.

Πληροφορίες:
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποθήκη Β1, Λιμάνι
Τ.Θ. 107 59, 54110, Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 593270
www.cact.gr, info@cact.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού