Απεργία γέννας από την Νικολέτα Λεούση


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Απεργία γέννας για την επαναπρόσληψη!

Η Μαρία είναι έγκυος 9 μηνών και απολύεται από τη δουλειά της. Αποφασίζει να κάνει «απεργία γέννας» και απειλεί να μην γεννήσει εάν δεν την προσλάβουν ξανά.

Είναι μια μικρού μήκους ταινία που θα γυριστεί το καλοκαίρι στην Αθήνα. Είναι η ιστορία της Μαρίας που είναι έγκυος και κάνει «απεργία γέννας». Η Μαρία δουλεύει ανασφάλιστη σε ένα μαγαζί μανικιούρ-πεντικιούρ και είναι 9 μηνών έγκυος όταν απολύεται. Το ίδιο βράδυ, βλέπει ένα όνειρο που την αναστατώνει. Ξυπνά και είναι σίγουρη. Δε θα γεννήσει αν δεν την πάρουν πίσω στη δουλειά. Κάνει λοιπόν “απεργία γέννας” η οποία κρατά 37 μέρες. Όσο και η εκστρατεία της στο kickstarter για τη χρηματοδότηση της ταινίας.

Αυτή είναι η υπόθεση της νέας ταινίας μικρού μήκους της Νικολέτας Λεούση, με τίτλο «37 Μέρες», η οποία θα γυριστεί το καλοκαίρι στην Αθήνα. Η δημιουργός (βραβευμένη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Δράμας για την ταινία της «Γεννήτρια») πραγματοποιεί crowdfunding για τη χρηματοδότηση της ταινίας (η εκστρατεία στο kickstarter διαρκεί και αυτή 37 ημέρες).

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Έλλη Τρίγγου, την οποία γνωρίσαμε από την ταινία «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου. Το σενάριο της ταινίας συμμετείχε στο φετινό φεστιβάλ Βερολίνου, στο τμήμα Short Film Station του Berlinale Talents.

Οι υποστηρικτές της ταινίας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα γυρίσματα, θα υπάρξει αναφορά του ονόματός τους στους τίτλους της ταινίας και θα είναι οι πρώτοι που θα την παρακολουθήσουν.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τη Νικολέτα Λεούση μια σειρά σεμιναρίων για τον κινηματογράφο με τίτλο «Αναλύοντας την κινηματογραφική εμπειρία ή πώς βλέπουμε ταινίες».

Δείτε την καμπάνια εδώ:
https://www.kickstarter.com/projects/319517217/37-days

Εναλλακτικά, το αναγνωστικό κοινό μπορεί να βοηθήσει και με κατάθεση μέσω του παρακάτω τραπεζικού λογαριασμού:
Τράπεζα Πειραιώς
Όνομα Λογαριασμού: Λεούση Νικολέτα του Παναγιώτη
Αριθμός λογαριασμού: 5009-016768-427
IBAN: GR40 0172 0090 0050 0901 6768 427ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού