Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα για το « 3 mountains not to climb» την Παρασκευή στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

H τρωτότητα, η ευθραυστότητα, η άνοδος, η  πτώση, η θυσία και η λύτρωση, αποτυπώνονται «ανάγλυφα» στην παράσταση χορού για τρία σώματα, μουσική σύνθεση και δεκατέσσερα αντικείμενα, που υπογράφει ο χορογράφος Σπύρος Κουβαράς, εστιάζοντας στην δυαδικότητα ονείρου-μέθης, Απολλώνιου και Διονυσιακού στοιχείου, εκφράζοντας έτσι σε ένα πιο συμβολικό επίπεδο, το κομμάτιασμα του ατόμου και τη συγχώνευσή του με το πρωταρχικό Είναι.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 22 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Αρχείο Ωδείο της Πάτρας και αναμένεται να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό σταθμό του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ  , κάνοντας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα.

Το « 3 mountains not to climb » του Σπύρου Κουβαρά και της ομάδας Synthesis 748 απο το Παρίσι, είναι μια παράσταση σύγχρονου χορού. Αντλώντας υλικό από την Γέννηση της Τραγωδίας του Φ. Νίτσε, το έργο προσεγγίζει με βαθύτητα τα όρια της πραγματικότητας και της ψευδαίσθησης, του συνειδητού και του ασυνειδήτου, εξετάζοντας παράλληλα την έννοια της τραγικότητας του ατόμου όπως αυτή προκύπτει από την σύγκρουση μεταξύ ελεύθερης βούλησης και αναγκαιότητας.

Επί σκηνής, τρία σώματα και δεκατέσσερα αντικείμενα δημιουργούν έναν άχρονο και άτοπο χώρο σαν χορογραφημένη έκθεση. Η χορογραφία προτάσσει την δύναμη των συνειρμών και του κολάζ, την εικαστική ερμηνεία των συναισθημάτων και του ασυνειδήτου, καθώς και την ελεύθερη υποκειμενική ροή της δράσης την οποία ο θεατής καλείται να  βιώσει ως άμεση εμπειρία, ως διαδικασία που συντελείται σε χρόνο ενεστώτα, ως χορευτική  πράξη σε εξέλιξη.

Ο χορογράφος-χορευτής Σπύρος Κουβαράς και η ομάδα Synthesis 748 απο το Παρίσι μετά την συνεργασία τους με το πείραμα CERN στα Γαλλοελβετικά σύνορα, υπογράφουν το έργο 3 mountains not to climb.

Η παράσταση , μετά την Πάτρα – πρωτοπαρουσιάστηκε στο Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού στο Παρίσι, σε μορφή work in progress – θα περιοδεύσει στην Αθήνα και σε  άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Το 3 mountains not to climb, είναι μια συμπαραγωγή της Synthesis 748 με το Γαλλικό Εθνικό Κέντρο Χορού στο Παρίσι, το Ίδρυμα Ι.Φ. Κωστοπούλου και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ο Σπύρος Κουβαράς υποστηρίζεται απο το πανευρωπαϊκό δίκτυο σύγχρονων καλλιτεχνών, Pépinières Européennes.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Ιδέα, Χορογραφία, Σκηνογραφία: Σπύρος Κουβαράς

Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Κουβαράς

Performers: Κορίνα Κοτσίρη, Λίνα Ιωαννίδου, Σπύρος Κουβαράς

Σχεδιασμός Φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

 

Πηγή:©thebest.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού