Ναυς επ’ Ακτής


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Ζουρούδη

29 Ιουλίου – 20 Αυγούστου 2016

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 και ώρα 20.00 στο Φετιχιέ Τζαμί Ναυπάκτου, την περιοδική εικαστική έκθεση του Δημήτρη Ζουρούδη με τίτλο «Ναυς επ’ Ακτής».

Ο Δημήτρης Ζουρούδης είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το έργο του παρουσιάζεται σε θεματικές ενότητες και εκτίθεται υπό μορφή εγκαταστάσεων. Οι συνθέσεις του επιχειρούν να εξερευνήσουν πράξεις και γεγονότα της σύγχρονης εποχής και ο συσχετισμός των παραγόμενων μηνυμάτων επιδιώκει την συνειρμική συμμετοχή του θεατή. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές εκθέσεις, δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και σε ομαδικές-θεματικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο τίτλος της έκθεσης δανείζεται το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Ναυπάκτου και δίνει παράλληλα το στίγμα για το επίκαιρο θέμα που πραγματεύεται ο καλλιτέχνης. Η σύγχρονη Οδύσσεια των μετακινούμενων καικαταδιωκόμενων πληθυσμών προσεγγίζεται με όρους προηγούμενων αιώνων, καθώς στο έργο του ζωγράφου ενσωματώνονται οι πορτολάνοι των θαλασσοπόρων.

Η έκθεση, θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και συνοδεύεται από κατάλογο.

Πηγή:©elculture.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού