Μια έκθεση για τους λάτρεις του κρασιού μεθάει την όμορφη Λήμνο!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Η έκθεση «Wine Spirit / Το Πνεύμα του Κρασιού», μετά την πρώτη φιλοξενία στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, επισκέπτεται το νησί της Λήμνου, και συγκεκριμένα τον χώρο «Αποθήκη», στη Μύρινα.

Μακραίωνο σύμβολο και θεϊκό δώρο, το κρασί εξαπλώθηκε στη λεκάνη της Μεσογείου, διεκδίκησε μια πρωταρχική θέση στις παραδόσεις, τις δοξασίες και τις λατρείες των λαών της, προσδιόρισε τον χώρο, τη γενικότερη διακίνηση αγαθών και ιδεών, και αναδείχθηκε σε ενοποιητικό και αναπόσπαστο στοιχείο των πολιτισμών της στο πέρασμα των αιώνων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Χώρου Τέχνης Ώχρα Μπλε που βρίσκεται στην αγορά της Μύρινας, με την υποστήριξη των Δήμων Θεσσαλονίκης και Λήμνου, σε συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης πέρσι το καλοκαίρι “In Red” με αφορμή τα 100 χρόνια από την μάχη της Καλλίπολης.

Η έκθεση επιχειρεί μέσα από τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών –μεταξύ των οποίων και καλλιτεχνών από τη Λήμνο- να συνδυάσει μ’ έναν πρωτότυπο, ευρηματικό και ευφάνταστο τρόπο, εθνογραφικές, γεωγραφικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και καθημερινές αναφορές, με κοινό άξονα το κρασί.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος (ελληνικά, αγγλικά). Το κρασί των εγκαινίων είναι χορηγία οινοποιείων της Λήμνου, με την ευγενική υποστήριξη της Lemnos Wines Trails.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες:
Βαβάτσης Γιώργος, Βούσουρας Ανδρέας, Γιανναδάκης Μανόλης, Δαμπασίνα Λυδία, Δεσποτέρη Ντίνα, Ελευθεριάδης Μάριος, Επιτρόπου Στέφανος, Θεοφυλάκτου Ελένη, Inkarnato Paolo, Καββαθά Αντιγόνη, Καρλαφτόπουλος Δημήτρης, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κομπατσιάρη Μαρία, Κοντέλλης Ανδρέας, Κοντοσφύρης Χάρης, Κοτούλας Απόστολος, Κωνσταντίνου Δέσποινα, Λιούκρας Σωτήρης, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μαυρίδης Έκτορας, Μακρή Τέτα, Μπλιάτκας Νικόλας, Μπονάτσου Ισμήνη, Ξαφοπούλου Αλεξία, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παπαδοπούλου Αγγελική, Πουλαντζά Νατάσσα, Σεπετζόγλου Νίκος, Σιατερλή Δήμητρα, Σφούνης Θωμάς, Τερζής Νίκος, Τσακίρης Γιώργος, Τσεριώνης Γιώργος, Χριστοφορίδου Ειρήνη.

Επιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός της Τέχνης, Επιμελητής Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Info
Εγκαίνια: Σάββατο 16 Ιουλίου, 21:00
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουλίου-17 Αυγούστου 2016
Πού: Xώρος «Αποθήκη», Παλαιό λιμάνι / Μύρινα, Λήμνος

Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε, Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος
T/F:+302254 026264 , 6976220673 e-mail: ochra.blue13@gmail.com

 

Πηγή:©clikatlife.gr

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού