Κριστίνα Μπράνκο και fados στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Μια μοναδική βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης, στην Πρέβεζα, υπόσχεται η πορτογαλίδα τραγουδίστρια Κριστίνα Μπράνκο, την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιουλίου, στις 9:30 το βράδυ. Η ερμηνεύτρια των παραδοσιακών τραγουδιών fados, με τη γεμάτη χρώμα φωνή, αναμένεται να δημιουργήσει μια μαγική ατμόσφαιρα στον χώρο του μνημείου.

Είναι η πρώτη μεγάλη μουσική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο, μετά από πολλά χρόνια, καθώς παρέμενε κλειστό λόγω εργασιών συντήρησης και αναστήλωσης. Ο αριθμός των θέσεων, είναι περιορισμένος, καθώς από την Αρχαιολογική Υπηρεσία δόθηκε άδεια μόνο για 900 καθήμενους.

Ο Γιώργος Μίτσιος, εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Preveza Jazz Festival, που διοργανώνει την εκδήλωση με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και του δήμου, μίλησε για την επιλογή της Μπράνκο:

«Θέλαμε ένα κορυφαίο καλλιτέχνη. Κατά κάποιο τρόπο το παραδοσιακό τραγούδι της Πορτογαλία, το fados έχει κάποια σχέση με το ελληνικό παραδοσιακό. Μιλάει για τους καημούς, τη μοίρα. H Kριστίνα Μπράνκο τραγουδάει fados, παραδοσιακά τραγούδια της πορτογαλικής μουσικής με σύγχρονο τρόπο. Θα έρθει με πιάνο, πορτογαλική κιθάρα και κοντραμπάσο. Τραγουδάει σε διάφορες γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά, έχει κάνει 13 δίσκους. Πρόκειται για μία καλλιτέχνιδα στο απόγειό της» είπε.

Την έναρξη της συναυλίας θα κάνει η Ελεονώρα Αποστολίδη, η νεαρή πιανίστρια από την Πρέβεζα, με πολλές διακρίσεις.

 

Πηγή:©in.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού