Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκάδα


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Με τον Πορτογάλο συγγραφέα Γκονσάλο Μ. Ταβάρες και άλλους σημαντικούς λογοτέχνες, μουσικούς και σκηνοθέτες, που θα είναι παρόντες, ξεκινά την Τρίτη 21 Ιουνίου το 8ο Φεστιβάλ ΛΕΑ που διεξάγεται έως τις 25 Ιουνίου στην Αθήνα, έως τις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη και έως τις 23 και 24 Ιουνίου στη Λευκάδα.

Ο Πέτρος Μάρκαρης θα συζητήσει με τον Ερνέστο Μάγιο, Αργεντινό συγγραφέα και διευθυντή του Φεστιβάλ Buenos Aires Negra, και την εγκληματολόγο και αστυνόμο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καταλωνίας Κριστίνα Μανρέσα. Θα πραγματοποιηθεί επίσης αφιέρωμα στις πορτογαλόφωνες γυναίκες συγγραφείς.

Για τα έργα τους θα μιλήσουν ο Χιλιανός συγγραφέας του «Η λογική των εραστών» (εκδόσεις Πατάκης) Πάμπλο Σιμονέτι και η Ουρουγουανή Κάρμεν Ποσάδας.

O Τίτος Πατρίκιος θα συζητήσει με τη μεταφράστριά του Νατάλια Μορελεόν. Στην Ποιητική Βραδιά έχουν προσκληθεί οι ποιητές Χουάν Βιθέντε Πικέρας και Κάρμεν Καμάτσο, Αντρές Νέουμαν και Έκτορ Αμπάντ Φασιολίνσε, αλλά και οι Έλληνες Δήμητρα Χριστοδούλου και Δημήτρης Αγγελής.

Σκίτσα της Κολομβιανής κομίστριας Αδριάνα Μοσκέρα θα εκτίθενται στο Poems & Crimes Art bar και στο Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας.

Παρόντων των σκηνοθετών τους θα προβληθούν οι ταινίες «El evangelio de la carne» και «Carta a una sombra» .
Συναυλία θα δώσει το μουσικό συγκρότημα Tricahue Percusión y saxofones από τη Χιλή και ο Γουστάβο Κολίνα από την Κολομβία.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στην Τεχνόπολη, στο Poems & Crimes Art bar των εκδόσεων Γαβριηλίδη, στη Στοά του Βιβλίου, στο Abanico (Κολοκοτρώνη 12) στο Public Συντάγματος, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος (Συγγρού 367), στο Public Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 24) και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού