Θησαυροί από το Ερμιτάζ έρχονται στο Παρίσι για την Μπιενάλε Αρχαιοτήτων


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Τριανταπέντε έργα από την συλλογή του Μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη  θα εκτεθούν στην Αγία Πετρούπολη στην 28η Μπιενάλε Αρχαιοτήτων, αυτό το φθινόπωρο στο Grand Palais στο Παρίσι (10 με 18 Σεπτεμβρίου).

Αυτή η ειδική, μη κερδοσκοπική έκθεση θα περιλαμβάνει αντικείμενα όπως βάζα, ρολόγια και μανουάλια από πορσελάνη, ασήμι και μπρούτζο τα οποία χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα. Ανάμεσα στα έργα είναι και ένα πορτρέτο του Λουδοβίκου ΙΕ΄ φτιαγμένο από το εργοστάσιο πορσελάνης των Σεβρών το 1761.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πρώτη χρονιά που η ιστορική φουάρ κοσμημάτων τέχνης και αρχαιοτήτων η οποία άρχισε το 1962 σαν μπιενάλε, θα αρχίσει να διεξάγεται ετησίως. Αυτό ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι από μέλη του Εθνικού Συνδικάτου Αρχαιοτήτων (Syndicat National des Antiquaires, SNA), του γαλλικού δηλαδή συλλόγου εμπόρων αρχαιοτήτων οι οποίοι οργανώνουν την φουάρ.

Συνολικά 121 Γκαλερί από 13 χώρες θα συμμετέχουν στην Μπιενάλε αυτό το Σεπτέμβριο, με 78 εμπόρους από την Γαλλία και 14 γκαλερί από την Μεγάλη Βρετανία. Σε μια από της εκθέσεις της φουάρ θα περιλαμβάνονται έπιπλα και υφάσματα από την Le Mobilier National, την μεγαλύτερη συλλογή επίπλων στην Γαλλία.

Ο Ενρί Λορέτ, πρώην πρόεδρος του Λούβρου, έχει αναλάβει την θέση του προέδρου της φουάρ. Η Φουάρ Μεγάλων Ζωγράφων «Paris Tableau», εντάχθηκε στην Μπιενάλε Αρχαιοτήτων το περασμένο φθινόπωρο.

Πηγή:©artnews.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού