Η Ρόζα της Σμύρνης


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμη και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο. Ένα μυστικό που έρχεται από τη Σμύρνη του 1922. Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό λερωμένο με αίμα γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.

Πρόκειται για την επίσημη σύνοψη της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» που σκηνοθετεί αυτή την εποχή ο Γιώργος Κορδέλλας. Σύμφωνα με την εταιρεία διανομής της ταινίας Feelgood Entertainment, «η μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία».

Το σενάριο της «Ρόζας της Σμύρνης» γράφηκε από τη Χριστίνα Λαζαρίδη και είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη). Η «Ρόζα της Σμύρνης», που είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Κορδέλλα, είναι η νέα μεγάλη παραγωγή των Αργοναυτών του Πάνου Παπαχατζή («Straight Story», «Η κληρονόμος», «Το Μικρό Ψάρι») σε συμπαραγωγή με την τουρκική εταιρεία Sarmasik Sanatlar, τον ΟΤΕ TV, τη Feelgood Entertainment, με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και διανομή της Feelgood Entertainment ενώ γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Μικρασιατική Κιβωτό του Ιστορικού Μεγάρου της Εστίας Νέας Σμύρνης.

Συντελεστές της Ταινίας
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Σενάριο: Χριστίνα Λαζαρίδη
Συμπαραγωγοί: Ειρήνη Σουγανίδου, Seyhan Baran, ΟΤΕ TV
Executive Producer: Μαρία Τσίγκα
Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολογία: Γιούλα Ζωιοπούλου
Ηχοληψία: Νίκος Παπαδημητρίου
Δ/νση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

Μια δυνατή ιστορία με ένα εξαιρετικό καστ, που αποτελείται από τους Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσο Νούσια, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρο Λαγούτη, Τζεμ Ακσακάλ , Χάρη Εμμανουήλ, Κώστα Καζανά, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννη Θωμά και Σήφη Πολυζωίδη.

Τα γυρίσματα τα οποία γίνονται στην Αθήνα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και την Μυτιλήνη θα ολοκληρωθούν τέλος Ιουλίου και η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο 2016. Πρώτη τηλεοπτική προβολή, η ταινία θα κάνει στα κανάλια OTE CINEMA.



ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού