Η Αντίπαρος αγαπά το σινεμά


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Οι Ημέρες Κινηματογράφου επιστρέφουν για 3η συνεχή χρονιά

Με βασικούς στόχους την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παιδείας και ενός νεότερου κινηματογραφόφιλου κοινού μακριά από τα αστικά κέντρα, από την Παρασκευή 22 Ιουλίου ως τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016 θα διεξαχθεί εφέτος στην Αντίπαρο το φεστιβάλ Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου.
Το τετραήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και προβολές ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους στον θερινό κινηματογράφο του νησιού Cine Oliaros.

Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση και οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία και εφέτος να παρακολουθήσουν επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να μιλούν για τα μυστικά της δουλειάς τους. Μέσα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας, να μάθουν τους βασικούς άξονες της κινηματογραφικής γλώσσας καθώς και να παρακολουθήσουν προβολές πρόσφατων ελληνικών ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους (δείτε πρόγραμμα στο τέλος).

Πέρα από μια επιλογή ταινιών μικρού μήκους της πρόσφατης παραγωγής, οι εφετινές προβολές φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο τέσσερις ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους.
Πρόκειται για το ρεαλιστικό-κοινωνικό δράμα «Παράδεισος» με φόντο το Καρναβάλι της Πάτρα (σκηνοθεσία Παναγιώτης Φαφούτης), την ονειρική περιήγηση-θρίλερ «Ονειρο του Σκύλου» (σκηνοθεσία Αγγελος Φραντζής), την παιχνιδιάρικα trashy ταινία φαντασίας «Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά» (σκηνοθεσία Πάνος Χ. Κούτρας) και το «Beautiful People», την πιο ηλιόλουστη ίσως ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, η οποία δραματουργικά τοποθετείται στη Μύκονο και μπορεί να εκληφθεί και ως φόρος τιμής στην «Περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η επιλογή της προβολής του «Βeautiful People» έγινε ώστε το φεστιβάλ της Αντιπάρου να τιμήσει δύο μεγάλες απώλειες της εφετινής χρονιάς: τον σκηνοθέτη της και τον ηθοποιό Γιάννη Βόγλη, ο οποίος πρωταγωνιστεί δίπλα στους Νίκο Κουρή, Αθηνά Μαξίμου και Ρέα Τουτουνζή.

Το 3ο Φεστιβάλ Ημέρες Κινηματογράφου Αντιπάρου αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Αντιπάρου μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου. Υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου με τη συνεργασία της αίθουσας τέχνης Αντί, του κινηματογράφου Cine Oliaros και της κινηματογραφικής εταιρείας One from the Heart, της οποίας ο ιδρυτής Λευτέρης Αδαμίδης έκανε το εφετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Είσοδος ελεύθερη.

Πρόγραμμα προβολών
Παρασκευή 22 Ιουλίου Cine Oliaros
21.00 ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΟΥΤΟΠΙΑ ντοκιμαντέρ του Απόστολου Καρακάση (91′, 2015)
23.00 ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ του Παναγιώτη Φαφούτη (105′, 2011)
Σάββατο 23 Ιουλίου Cine Oliaros
21.00 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του Αγγελου Φραντζή (90′, 2005)
23.00 Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ του Πάνου Κούτρα  (99′, 1999)
Κυριακή 24 Ιουλίου Cine Oliaros
21.00 BEAUTIFUL PEOPLE του Νίκου Παναγιωτόπουλου (107′, 2001)
23.00 ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ του Αγγελου Φραντζή (90′, 2005)
Δευτέρα 25 ΙΟΥΛΙΟΥ Cine Oliaros
21.00 Προβολή ταινιών μικρού μήκους / Short Films Selection
Ο ΓΚΟΓΚΟΣ του Παναγιώτη Φαφούτη (12′, 2001)
JOANNA του Παναγιώτη Φαφούτη (9′, 2015)
Ο ΣΠΟΡΟΣ της Ιφιγένειας Κοτσώνη (14′, 2015)
ΧΑΜΟΜΗΛΙ του Νεριτάν Ζιντζιρία (15′, 2012)
ΠΩΓΩΝΙΣΚΟΣ του Θανάση Νεοφώτιστου (11′, 2015)
ΣΥΚΟ του Νικόλα Κολοβού (13′, 2015)
4 ΜΑΡΤΙΟΥ του Δημήτρη Νάκου (15′, 2015)
DREAM TOY του Χρήστου Χουλιαρά (13′, 2015)
Ο ΜΙΓΚΕΛ ΑΛΒΑΡΕΣ ΦΟΡΑΕΙ ΠΕΡΟΥΚΑ της Αρασέλης Λαιμού (16′, 2012)
Πηγή:©tovima.gr


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού