Ελληνικό και διεθνές χρώμα στο Dubai


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

‘Eκθεση φωτογραφίας της Κωνστάντιας Κράτσα, με θέμα: «Πόλεις του Κόσμου»εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Η έκθεση φωτογραφίας της Κωνστάντιας Κράτσα, με θέμα: ¨Πόλεις του Κόσμου΄ εγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και συγκέντρωσε πολύ κόσμο, στο Dubai.

Μετά την Αθήνα και το Παρίσι η ερασιτέχνης φωτογράφος ζακυνθινής καταγωγής Κωνστάντια Κράτσα δημιούργησε ένα εξαιρετικό γεγονός για  ν’ αποχαιρετίσει φίλους και συναδέλφους στο Dubai όπου έζησε τρία χρόνια κι εργάστηκε ως marketing manager σε αμερικανική πολυεθνική εταιρεία και παράλληλά ανέπτυξε ένα πλούσιο κοινωνικό έργο.
Η έκθεση έγινε στον ειδικό χώρο του Αμερικανικού Πανεπιστημίου, με υψηλής τεχνολογίας οθόνες, όπου προέβαλαν τις φωτογραφίες παράλληλα  με τις έντυπες αναρτημένες στους τοίχους και τις καλαίσθητες λεζάντες.

Η έκθεση αφορά έξι μητροπόλεις με παγκόσμιο ρόλο. Δύο αντλούν την ακτινοβολία τους  από το παρελθόν: Αθήνα και Παρίσι.
Δύο από το παρόν: Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Δύο από το μέλλον: Σαγκάη και Ντουμπάϊ.
Η Κωνστάντια παρουσίασε την έκθεση ως αποτέλεσμα του πάθους της για την φωτογραφία και της ενασχόλησής της με το marketing και ανέδειξε την ταυτότητα που κτίζουν οι πόλεις και τα σύμβολά τους (Παρθενώνας, Πύργος του Άιφελ, Burj Kalifa κ.λ.π),  όπως συμβαίνει  με τα επώνυμα προϊόντα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού σεΐχης Nahyan Al Nahyan μέλος της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατέφθασε με το ελικόπτερο στον χώρο του Πανεπιστημίου για να εγκαινιάσει την έκθεση.

Τόνισε ότι η Κωνστάντια, μία ¨πολίτης του κόσμου¨ στα  για χρόνια παραμονής της στο Dubai ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, άφησε την σφραγίδα της με ποικίλες δραστηριότητες έκανε γνωστή την ελληνική κοινότητα, η οποία γίνεται όλο και πολυπληθέστερη εκεί και ανέδειξε τον ελληνικό πολιτισμό. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά της στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για πρόγραμμα ΜΒΑ και της ζήτησε να μην ξεχάσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Στα εγκαίνια παρευρεθήκαν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, ο πολύ νέος κόσμος από διάφορες εθνικότητες και οι γονείς της Κωνστάντιας Απόστολος και Ρόδη Κράτσα.

 

 

Πηγή:©protothema.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού