ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΡΥΣΙΡΑ 2017


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Το Μουσείο Φρυσίρα-Frissiras Museum, το μοναδικό Μουσείο Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής στον ελλαδικό χώρο που στεγάζεται στην Αθήνα, επαναφέρει το θεσμό του “βραβείου Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ζωγραφικής” που είχε θεσπισθεί το 2003, για το έτος 2017.

Ειδική εικαστική επιτροπή θα επιλέξει 15 καλλιτέχνες. To 2017, θα πραγματοποιηθεί έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επιλαχόντες με πέντε δημιουργίες ο καθένας, ενώ οι δύο νικητές θα κερδίσουν δύο χρηματικά έπαθλα αξίας 3.000 ευρώ (έκαστος)

Οι όροι συμμετοχής:
1. Όριο ηλικίας των συμμετεχόντων: έως 40 ετών
2. Απόφοιτοι Ανωτάτων Σχολών Καλών Τεχνών
3. Η συμμετοχή των διαγωνιζομένων θα γίνει μόνο με έργα ζωγραφικής

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 31 Μαΐου 2016. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα μόνο στην ηλεκτρονική διεύθυνση του μουσείου: info@frissirasmuseum.com με θέμα Αίτηση-Βραβείο Φρυσίρα 2017.

Συνημμένα στην αίτηση πρέπει να περιλαμβάνονται:
– Αρχεία φωτογραφίας, υψηλής ανάλυσης (300dpi) έως 20 έργων τους
– Πλήρες Βιογραφικό
– Στοιχεία επικοινωνίας

Το Μουσείο θα απονείμει δύο βραβεία, με το πέρας της έκθεσης:

– Το πρώτο βραβείο, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί από την εικαστική επιτροπή του μουσείου. Θα ακολουθήσει ανακοίνωση της σύνθεσης της επιτροπής.

– Το δεύτερο βραβείο με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, θα απονεμηθεί από το κοινό, μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας. Οι όροι θα ανακοινωθούν προσεχώς.

To Μουσείο Φρυσίρα λειτουργεί από το 2000 στην Πλάκα. Οι συλλογές του απαρτίζονται από έργα ζωγραφικής, σχεδίων, γλυπτικής και χαρακτικών Ευρωπαίων καλλιτεχνών μέσα από τα οποία γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι τάσεις, τα πρόσωπα και η φιλοσοφία της ανθρωποκεντρικής ευρωπαϊκής ζωγραφικής μετά το 1940.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.frissirasmuseum.com/greek/index.aspx

 

 

 

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού