Βρέθηκαν κλεμμένοι πίνακες του Νταλί και της Λεμπίτσκα!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Οι πίνακες είχαν κλαπεί από το μουσείο Scheringa το 2009, όταν έγινε ένοπλη ληστεία κατά της διάρκεια της ημέρας την πρωτομαγιά του ίδιου έτους

Δύο παγκοσμίου φήμης πίνακες που εκλάπησαν από ολλανδικό μουσείο πριν από επτά χρόνια, ένας του Salvador Dali και ένας της Πολωνέζας ζωγράφου Tamara de Lempicka, βρέθηκαν όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές.


«La Musicienne»

Πρόκειται για τους πίνακες «Εφηβεία» του Νταλί έργο του 1941 και το «La Musicienne» της Λεμπίτσκα, έργο του 1929 τους οποίους ανακάλυψε ο ντετέκτιβ Arthur Brand.

Οι πίνακες είχαν κλαπεί από το μουσείο Scheringa το 2009, όταν έγινε ένοπλη ληστεία κατά της διάρκεια της ημέρας την πρωτομαγιά του ίδιου έτους.

Τότε, μασκοφόροι είχαν απειλήσει το προσωπικό και τους επισκέπτες με ένα πολυβόλο πήραν τους πίνακες και διέφυγαν με αυτοκίνητο.


«Εφηβεία»

Τα έργα παραδόθηκαν στην Σκότλαντ Γιαρντ και θα επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων άλλαξαν πολλές φορές χέρια.

 

 

Πηγή:©protothema.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού