Αθήνα: Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας με θέμα «Η φιλοσοφία του Αριστοτέλους»


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

2.400 χρόνια από τη γέννηση του Αριστοτέλη, η Διεθνής Εταιρεία Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία, η Φιλοσοφική Εταιρεία της Κύπρου και άλλες Επιστημονικές Ενώσεις, Εταιρείες και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πραγματοποιούν το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας, με θέμα «Η φιλοσοφία του Αριστοτέλους», από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου.

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, έχει την επίσημη υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών (International Federation of Philosophical Societies – FISP) και όλες οι εκδηλώσεις του γίνονται επ’ ευκαιρία των 2.400 ετών από τη γέννηση του φιλοσόφου και σε συνάρτηση με την ανακήρυξη από την UNESCO του έτους 2016 ως έτους του Αριστοτέλους.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί, κυρίως, στην Αθήνα, όπου ο Αριστοτέλης έζησε το μεγαλύτερο μέρος του βίου του, μαθήτευσε επί μακρόν και δίδαξε στην Ακαδημία του Πλάτωνα, ίδρυσε το Λύκειο, δίδαξε εκεί και μεγαλούργησε, και όπου οι αρχαιολογικές έρευνες και ανασκαφές έφεραν πρόσφατα στο φως το Λύκειον του Αριστοτέλους, που θα είναι το επίκεντρο του Συνεδρίου. Εκτός των άλλων, το Συνέδριο σκοπεύει, κυρίως, να διερευνήσει και να τονίσει τη σπουδαιότητα του φιλοσοφικού στοχασμού του Αριστοτέλη για τα δημόσια πράγματα, αλλά και, εν γένει, για τα παγκόσμια ζητήματα που επηρεάζουν την ανθρωπότητα.

Όπως και το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας (που διοργανώθηκε από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου του 2013 και ήταν το μεγαλύτερο όλων των εποχών, καθώς συμμετείχαν 3.500 σύνεδροι), και αυτό το Συνέδριο, στο οποίο θα ενταχθεί και το 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας, είναι ένα σημαντικό διεθνές γεγονός με παγκόσμια σημασία και συμβάλει στον συνεδριακό τουρισμό, διαφημίζοντας τη χώρα μας σε όλα τα κράτη του κόσμου. Συμμετέχουν κορυφαίοι μελετητές του Αριστοτέλη και σύγχρονοι φιλόσοφοι και πνευματικοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Από τις 10 έως τις 15 Ιουλίου, με ποικίλες εκδηλώσεις.
Δείτε όλο το πρόγραμμα του συνεδρίου στην ιστοσελίδα www.iagp.gr.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού