Ένα μεγάλο Μουσείο για τον Prince


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Το 1992 ο Πρινς έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος τραγουδιστής της Αμερικής, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο 100.000.000 δολαρίων με την εταιρία Warner Bros. Σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τον θάνατό του από υπερβολική δόση οπιούχων, η οικογένειά του ανακοινώνει τη δημιουργία ενός τεράστιου μουσείου, αφιερωμένο στον τραγουδιστή.

Το Μουσείο θα στεγαστεί στις εγκαταστάσεις της δισκογραφικής του εταιρείας Paisley Park, στη Μινεσότα των ΗΠΑ. «Το να ανοίξει η Paisley Park (σσ. η δισκογραφική εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος ο Πρινς το 1985 ως μέρος της Γουόρνερ Μπρος) είναι κάτι που ο Πρινς πάντα ήθελε να κάνει και δούλευε ενεργά για αυτό», δήλωσε η Τίκα Νέλσον, αδελφή του Πρινς και εξήγησε:

«Μόνο λίγες εκατοντάδες άνθρωποι είχαν τη σπάνια ευκαιρία να περιηγηθούν του κτηρίου όσο ήταν εν ζωή. Τώρα οι φανς του από όλο τον κόσμο θα έχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του Πρινς για πρώτη φορά, καθώς ανοίγουμε τις πύλες αυτού του απίθανου μέρους».

Το Μουσείο αναμένεται να υποδέχεται περί τους 1500 με 2 χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα 65 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα του κτηριακού συγκροτήματος, στο στούντιο ηχογραφήσεων, τις αίθουσες για βιντεοσκοπήσεις, αλλά και τους χώρους προβών που χρησιμοποιούσε ο Πρινς από τα τέλη του 1980, έως την τελευταία μέρα της ζωής του, τον περασμένο Απρίλιο.

Χιλιάδες αντικείμενα του Πρινς από το προσωπικό του αρχείο πρόκειται να εκτεθούν εκεί. Σε αυτά θα συμπεριλαμβάνονται σίγουρα τα αγαπημένα του μουσικά όργανα, κομμάτια από την γκαρνταρόμπα του, αλλά και τα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες του. Ακόμα και τα βραβεία του, αλλά και σπάνιες μουσικές και βίντεό του.

Οι ξεναγήσεις για το κοινό αναμένεται να ξεκινήσουν στις 6 Οκτωβρίου και εισιτήρια έχουν ήδη αρχίσει να πωλούνται. Οι τιμές ξεκινούν από τα 38,50 δολάρια για την απλή είσοδο και μπορεί να ξεπερνούν τα 100 δολάρια για τις ξεναγήσεις VIP. Ενώ σύμφωνα και με τις διατροφικές προτιμήσεις του Πρινς, το φαγητό που θα σερβίρεται θα είναι αποκλειστικά για χορτοφάγους.

Μέρος απο΄το εσωτερικό της Paisley Park

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1958 στην Μινεάπολη των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια μιας σπουδαίας καριέρας 35 ετών και 39 δίσκων, έγινε γνωστός, όχι μόνο για τα τραγούδια του, αλλά και για την οπτική τους παρουσίαση, τόσο στη σκηνή, όσο και στα βίντεο κλιπ του.

Η ταινία «Purple Rain» του 1984 θεωρείται μια από τις πλέον σημαντικές μουσικές ταινίες όλων των εποχών. Ενώ, το 2004 είχε ανακηρυχθεί μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.

 

 

 

 

 

Πηγή:©elculture.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού