Έκθεση με 1.005 σωσίβια προσφύγων στη Βιέννη!


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού

Συντάκτης

Οι δακτύλιοι θυμίζουν λοτούς στο νερό της λίμνης και η διάταξή τους είναι στο σχήμα του λατινικού γράμματος F!

Έκθεση με 1.005 σωσίβια τα οποία έχουν φορεθεί από Σύρους πρόσφυγες, τοποθέτησε ο Αϊ Γουέι Γουέι στη λίμνη η οποία κοσμεί το πάρκο στο μέγαρο Belvedere, στη Βιέννη.

Το δημιούργημα αυτό που έχει τίτλο F-Lotus στην πραγματικότητα λειτουργεί ως ένα «μνημείο» προκειμένου να μην ξεχαστούν ποτέ οι «ξεριζωμένοι», όσοι χτυπούν την «πόρτα» της Ευρώπης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Τα σωσίβια σχηματίζουν 201 επιπλέοντες δακτυλίους. Κάθε δακτύλιος αποτελείται από πέντε σωσίβια, τα οποία έχουν χρώμα κόκκινο, μπλε και πορτοκαλί.

Οι δακτύλιοι θυμίζουν λοτούς στο νερό της λίμνης και η διάταξή τους είναι στο σχήμα του λατινικού γράμματος F.

Η Άγκνες Χουσλάιν-Άρκο, διευθύντρια του Belvedere και του 21er Haus, που παρουσιάζουν την εγκατάσταση, αναφέρει: «Αυτή η δουλειά βασίζεται στην έντονη εμπλοκή του Αϊ Γουέι Γουέι στο δράμα των προσφύγων».

Το “F-Lotus” είναι το κύριο έκθεμα της πρώτης μεγάλης ατομικής έκθεσης του Αϊ Γουέι Γουέι στην Αυστρία. Η έκθεση Translocation-Transformation (Μετατόπιση-Μεταμόρφωση) είναι σκορπισμένη σε διάφορα σημεία της Oesterreichische Galerie Belvedere. Το θέμα της αφορά τη μεταμόρφωση που προκαλεί η εκτόπιση, η μετανάστευση και η οικειοθελής αλλαγή τόπου την οποία έχουν υποστεί άνθρωποι και αντικείμενα.

Περιλαμβάνει επίσης το Wang Family Ancestral Hall, ένα τέμενος της δυναστείας των Μινγκ κατασκευασμένο από 1.300 ξύλινα κομμάτια, το οποίο ανακατασκευάστηκε και για πρώτη φορά παρουσιάζεται εκτός Κίνας.

 

 

Πηγή:©parapolitika.grΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ
Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού Περιοδικό Πολιτισμού