Το «Άφτερλωβ» (Afterlov) του Στέργιου Πάσχου, με τον Χάρη Φραγκούλη και την Ηρώ Μπέζου, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα νέων σκηνοθετών του φετινού Φεστιβάλ του Λοκάρνο, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 13 Αυγούστου 2016.

Τέσσερις ακόμη ελληνικές παραγωγές συμπληρώνουν μια δυναμική εκπροσώπηση στη φετινή 69η έκδοση, ενός από τα μακροβιότερα Φεστιβάλ στο χώρο του κινηματογράφου, το οποίο, με έμβλημά του και διαχρονικό του σύμβολο την περίφημη Λεοπάρδαρλη, επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλούμε «σινεμά του δημιουργού» και έχει ως κύριο μέλημα την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Στο ελβετικό φεστιβάλ θα προβληθούν σε παγκόσμια πρεμιέρα και θα διαγωνιστούν ακόμη:

– η ελληνοβουλγαρική συμπαραγωγή «Slava» (Glory) των Kristina Grozeva και Petar Valchanov, στο διεθνές διαγωνιστικό

– η μικρού μήκους «Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα ταινιών Μικρού Μήκους

– και η «Manodopera» του Λουκιανού Μοσχονά.

Εκτός από τις διαγωνιζόμενες ταινίες, στο επίσημο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της Θερινής Ακαδημίας του Λοκάρνο και στο τμήμα «Locarno Filmmakers Academy», συμμετέχει η ταινία μικρού μήκους «Flowers and Bottoms» του Χρήστου Μασσαλά.

Ο Χάρης Φραγκούλης στο «Άφτερλωβ»

Ο Χάρης Φραγκούλης στο «Άφτερλωβ»

Μια κωμική, συγκινητική και καυστική µεταερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν είναι το «Άφτερλωβ», η πρώτη μεγάλου μήκους τουΣτέργιου Πάσχου. Ο Χάρης Φραγκούλης και η Ηρώ Μπέζου, υποδύονται τους ήρωες του ζευγαριού που προσπαθεί να βρει δρόμους επικοινωνίας.

Η «Slava» των Kristina Grozeva και Petar Valchanov αφηγείται την ιστορία ενός εργάτη σιδηροδρόμων ο οποίος βρίσκει εκατομμύρια λέβα στις γραμμές του τρένου και αποφασίζει να επιστρέψει όλο το ποσό στην αστυνομία. Το κράτος τον επιβραβεύει με ένα καινούργιο ρολόι χειρός, το οποίο πολύ σύντομα χαλάει.

Η ενηλικίωση και η απώλεια μέσα στην οικογένεια είναι το θέμα της ταινίας μικρού μήκους «Αλεπού», της 27χρονης Ζακλίν Λέντζου. Η υπόθεση της ταινίας, που ολοκλήρωσε τα γυρίσματα το Φθινόπωρο του 2015, περιγράφεται ως εξής:«Aθήνα, καλοκαίρι.

Μετά από καβγά με τη μάνα του, ο Στέφανος κλείνει τη ραπ και μένει μόνος στο σπίτι με τα αδέρφια του και το άρρωστο σκυλί τους, τη Λούση. Κανείς τους δεν ξέρει ακόμη, ότι πρόκειται για την τελευταία ανάλαφρη μέρα της ζωής τους. Ήδη όλα έχουν αλλάξει».

Από την ταινία «Αλεπού»

Από την ταινία «Αλεπού»

Ενώ στην ελληνογαλλική μικρού μήκους συμπαραγωγή «Manodopera» του 31χρονου Λουκιανού Μοσχονά, δύο νεαροί ανακαινίζουν ένα διαμέρισμα του ισογείου και στην ταράτσα μαζί με τους φίλους τους αναθεωρούν τον κόσμο.

Από την ταινία «Manodopera» του 31χρονου Λουκιανού Μοσχονά

Από την ταινία «Manodopera» του 31χρονου Λουκιανού Μοσχονά

Τέλος, μια σατιρική αφήγηση για την επιθυμία και την απώλεια συνθέτει η μικρού μήκους σουρεαλιστική ταινία «Flowers and Bottoms» του Χρήστου Μασσαλά, η οποία έκανε πρεμιέρα στο 46ο Φεστιβάλ του Τάμπερε και συνεχίζει μια πολύ επιτυχημένη πορεία σε διεθνή Φεστιβάλ (Παρίσι, Μαδρίτη, Τορόντο, Μόντρεαλ). Ο 30χρονος δημιουργός της, με σπουδές στο Kingston University και στο London Film School,  θα βρεθεί ανάμεσα στους 15 υποσχόμενους νέους σκηνοθέτες απ’ όλον τον κόσμο στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης.

Πηγή:©elculture.gr